Atletski klub Sanus Motus

Atletski klub Sanus Motus

13. 08. 2021. u 07:26

Dana 24.6.2021.g. u prostorijama udruge Sanus Motus, na adresi Franjevačka 20, 88 000 Mostar sazvana je osnivačka skupština Atletskog kluba Sanus Motus.
Istoj su nazočili slijedeći osnivači: Vedran Markotić, Vladimir Pokrajčić, Zoran Bilić, Luka Posavac i Irma Kristić.
Slijedeći zakonsku proceduru donesen je osnivački akt, izabrana upravljačka struktura, donesen statut, određeni osnovni ciljevi te ovlaštene osobe za registraciju i predstavljanje kluba.
Vedran Markotić izabran je jednoglasno za predsjednika, a Vladimir Pokrajčić za dopredsjednika, te su ujedno ovlašteni za registraciju kluba i zastupanje.

Osnovni podaci s osnivačke skupštine

Osnivači Udruge: Atletski klub Sanus Motus su sljedeće osobe: Vedran Markotić, Vladimir Pokrajčić, Zoran Bilić, Luka Posavac i Irma Kristić.
Naziv kluba: Atletski Klub Sanus Motus
Skraćeni naziv kluba: AK SM
Adresa i sjedište kluba : Franjevačka 20, 88 000 Mostar, BiH
Osnovni ciljevi:
razvijanje i unaprjeđenje kvalitete života svih dobnih skupina, posebice mladih;
očuvanje prirode i zaštite okoliša kao temeljnih vrijednosti društva;
promicanje razvoja kulture i sporta, te suradnje i partnerstva kao preduvjeta sigurnije i perspektivnije budućnosti atletike;
promicanje važnosti aktivnog života, uravnotežene prehrane i očuvanja zdravlja;
promicanje i razvoj atletike u svim segmentima;
izgradnja infrastrukture potrebne za razvoj atletike;
edukacija trenerskog tima za rad s mlađim uzrastima, rekreativcima i profesionalnim sportašima u razvoju atletskih performansi.

Početkom kolovoza završen je cjelokupan proces registracije te smo stekli sve uvjete za legalno djelovanje i ovim putem možemo sa zadovoljstvom informirati javnost kako je Atletski klub Sanus Motus ugledao svjetlost dana. Prije nepunih dvije godine, kroz udrugu Sanus Motus pokrenuli smo program Sanus Motus Kids te dali obećanje djeci kako će se jednog dana moći natjecati pod okriljem istoimenog atletskog kluba. Obećanje smo ispunili, a sad obećajemo kako ćemo uložiti nove napore, vrijeme i rad u izgradnju atletske infrastrukture, osiguranje financijske konstrukcije i samoodrživosti, nabavku opreme potrebne za razvoj mladih atletičara, pristupanju atletskim savezima u BiH i gradskom sportskom savezu, izradu vizualnog identiteta i promidžbu.
Iznad svega, uložit ćemo u kvalitetu rada s djecom i mladima, kako bi izrasli u zdrave osobe koje su spremne napraviti najveće poduhvate.

Sanus Motus obitelj širi se zahvaljujući nesebičnom zalaganju i radu tima desetak entuzijasta te potpori cijele lokalne zajednice. Zahvaljujemo svim našim prijateljima, partnerima i sponzorima koji su nas podržali i tako osigurali razvoj brojnih pozitivnih priča kroz Sanus Motus projekte.
Sanus Motus vlak ide dalje!
Citius, Altius, Fortius - ništa nije nemoguće!