SANUS MOTUS KIDS

SANUS MOTUS KIDS

Sanus Motus Kids je jedan od mlađih projekata udruge, pokrenut u rujnu 2019.g.
Osmišljen je kroz treninge i rad s djecom od 6 do 16 godina, triput tjedno s ciljem poboljšanja trkačkih sposobnosti i motoričkih vještina te kasnijim stjecanjem atletskih vještina koje će omogućiti uključivanje djece u atletska natjecanja.
Projekt će biti realiziran pod vodstvom gosp. Vladimira Pokrajčića koji je magistar fizičke kulture (Atletika), doktorant na poslijediplomskom studiju Sveučilišta u Splitu i bivši atletičar s nizom uspješnih rezultata u mlađim kategorijama.

Tjelesna aktivnost djece je iznimno bitna jer je tijelo djeteta još u razvoju i potrebno im je osigurati pravilan i kvalitetan rast. Dokazano je kako tjelesna aktivnost djece poboljšava opće zdravlje, razvija motoričke sposobnosti, jača organizam, doprinosi socijalizaciji te pozitivno djeluje na mentalno zdravlje.
Trčanje predstavlja najjednostavniji i najekonomičniji oblik tjelesne aktivnosti i trebalo bi ga uključiti u svakodnevnicu djece i mladih.
Ciljevi dječje škole trčanja je pokrenuti djecu, potaknuti ih na tjelesnu aktivnost kako bi poboljšali svoje zdravlje, provodili više vremena na otvorenom, sklopili nova prijateljstva kroz treninge, natjecanja i druženja te stekli radnu naviku koja će imati pozitivan utjecaj na svakodnevni život.
Treninzi Kids programa će se održavati tri puta tjedno.

PROGRAM TRENINGA:
PONEDJELJAK – treninzi svestranog razvoja (razvoj motoričkih sposobnosti kroz razne igre i poligone)
SRIJEDA – treninzi za razvoj brzine i izdržljivosti
PETAK – atletski treninzi za unaprjeđenje tehnike trčanja

U Sanus Motus Kids se mogu priključiti djeca uzrasta 7-16 godina.

Sve informacije možete dobiti upitom na e mail adresu sanusmotusmostar@gmail.com, upitom na Fb Messenger putem stranice Škola trčanja Sanus Motus, putem gotovog obrasca na naslovnoj stranici ili direktnim kontaktom s voditeljem programa, trenerom atletike Vladimirom Pokrajčićem (direktni info obrazac na naslovnoj stranici ili u sekciji blog).

Prijava za Sanus Motus Kids