Izvješće o radu udruge Sanus Motus za 2021. godinu

Izvješće o radu udruge Sanus Motus za 2021. godinu

07. 01. 2022. u 11:02

Udruga Sanus Motus Mostar kroz 2021.g. realizirala je slijedeće aktivnosti, projekte i programe:

 1. Nastavak organizacije škole trčanja Sanus Motus
  Uspjeli smo održati kontinuitet i kvalitetu programa škole trčanja kroz 2021.g. ali uz nešto manji broj aktivnih učesnika.
 2. Sudjelovanje na raznim cestovnim i trail utrkama u regiji
  Sudjelovanje na utrkama će i ove godine ovisilo je o epidemiološkoj situaciji, a motivacija svih naših članova i trenerskog tima bila je ogromna tako da su naši članovi predstavlali školu i udrugu na nekoliko desetaka trkačkih događaja.
 3. Rekreativna trkačka liga Sanus Motus
  Organizacija novog formata natjecanja u 2021.g. s generalnim sponzorom, bogatijim nagradnim fondom, direktorom natjecanja i još mnogo novina uspješno je okončana utrkom na brdu Hum, a koja je posvećena pokojnom profesoru Žarku Biliću. O svim detaljima nove sezone eRTeL 2022.moći ćete se i dalje informirati preko portala Moje trčanje.
 4. Nastavak organizacije programa Sanus Motus Kids
  Od ranije planirana registracija atletskog kluba unutar obitelji Sanus Motus omogućava nam nadalje pristup atletskim savezima, natjecanja na državnim i međunarodnim natjecanjima.
 5. Istraživački rad
  Nastavili smo intenzivno znanstveno-istraživački rada kroz objavu dvije jako zanimljive i čitane stručne publikacije u časopisu Psychiatria Danubina.
 6. Promoviranje rekreativnog trčanja
  Na sve moguće načine nastavili smo promovirati rekreativno trčanje kao jedan od najlakše dostupnih i najboljih čimbenika koji utječu na očuvanje i unaprjeđenje zdravlja.
 7. Intenzivan web marketing
  Osigurali smo daljnji razvoj našeg marketinga, kroz rad naše Tanje Šilić. Uskoro ćemo poboljšati tehničke uvjete što će dodatno podići kvalitetu ovog segmenta u radu udruge.
 8. Društveno koristan rad
  Nastavak sudjelovanja u društveno korisnim projektima i akcijama. Podrška daljnjem razvoju uvjeta za rekreativno trčanje na području Mostara.
 9. Promocija naših članova, partnera, sponzora i donatora te nastavak suradnje s istima tijekom cijele godine.
 10. Daljnje opremanje prostorija udruge na adresi Franjevačka broj 20, u Mostaru
  Uspjeli smo završiti treću fazu opremanja, a koja je postavila temelje da naša udruga postane lider na području istraživanja iz područja trčanja. Slijedeća faza je nabavka sofisticirane opreme za istraživanje (ultrazvučni aparat, bicikl za testiranja, pulsni oksimetar, pH analizator, te još jedan dio opreme ovisno o financijskoj situaciji).
 11. Unaprijeđenje grupnih trening programa
  Zahvaljujući želji i ambicijom više naših trenera te interesu članova počevši s 1.8.2020.g. pokrenuli smo cijeli niz grupnih programa treninga, pod okriljem naziva Sanus Motus Centar. Iskusni i školovani treneri rade otad razne grupne programe. Ovaj trenerski tim čine Jamina Kavazović, Zoran Bilić, Mirela Babić Čučak i Tanja Majer. Fokus u protekloj godini stavljen je na kompletno popunjavanje grupa što smo jako brzo realizirali s obzirom na veliki interes rekreativaca za naše grupne programe.
 12. Ostale provedene aktivnosti za 2021: Volontiranje na Mostar polumaraton 2021., Sanus Motus Kids Party, Christmas Run 2021., nekoliko humanitarnih akcija, teambuilding.

Obzirom na sve prethodno navedeno, smatram kako je 2021. Godina iako zahtjevna zbog pandemije korona virusa ipak bila godina novog zamaha u razvoju rekreativnog trčanja i naše udruge.

dr.sci. Vedran Markotić, predsjednik udruge

Mostar, 7.1.2021.g