Planirane aktivnosti, projekti i programi udruge Sanus Motus Mostar za 2021. godinu

Planirane aktivnosti, projekti i programi udruge Sanus Motus Mostar za 2021. godinu

10. 01. 2021. u 04:22

Udruga Sanus Motus Mostar kroz 2021.g. planira realizirati slijedeće aktivnosti, projekte i programe:
Nastavak organizacije škole trčanja Sanus Motus
Pored ranije uspostavljenih, realizirat ćemo formiranje naprednih grupa i programa što će biti pomak u kvaliteti ovog projekta.

Sudjelovanje na raznim cestovnim i trail utrkama u regiji
Sudjelovanje na utrkama će i ove godine ovisiti o epidemiološkoj situaciji, a motivacija svih naših članova i trenerskog tima je ogromna.

Rekreativna trkačka liga Sanus Motus
Organizacija novog formata natjecanja u 2021.g. s generalnim sponzorom, bogatijim nagradnim fondom, direktorom natjecanja i još mnogo toga. O svim detaljima moći ćete se premijerno informirati preko portala Moje trčanje.

Nastavak organizacije programa Sanus Motus Kids
Planirano je obogaćivanje kroz dovršenje potrebne dokumentacije za potpuni pristup atletskim savezima što će osigurati mogućnost natjecanja na državnim i međunarodnim natjecanjima za sve naše članove.

Organizacija edukativnih radionica
Radionica prve pomoći u suradnji sa studentskom sekcijom za hitnu pomoć MF Mostar, za sve zainteresirane trkače (planiran je početni i napredni nivo). Nutricionistička radionica za djecu i odrasle. Radionica iz tehnologija koje se koriste za trčanje. Niz radionica za koje još čekamo potvrdu pošto ovise i o epidemiološkoj situaciji.

Istraživački rad
Nastavak znanstveno-istraživačkog rada kroz planirane studije u ovoj godini, objava znanstvenih i stručnih publikacija te daljnji razvoj Sanus Motus Research Centra.

Promoviranje rekreativnog trčanja
Na sve moguće načine nastaviti ćemo promovirati rekreativno trčanje kao jedan od najlakše dostupnih i najboljih čimbenika koji utječu na očuvanje i unaprjeđenje zdravlja. U ovoj godini dodatno ćemo obogatiti i sadržaje naše web stranice.

Intenzivan web marketing
Daljnji razvoj marketinga, na kojemu će biti fokus u ovoj godini.

Društveno koristan rad
Nastavak sudjelovanja u društveno korisnim projektima i akcijama. Podrška daljnjem razvoju uvjeta za rekreativno trčanje na području Mostara.

Promocija naših članova, partnera, sponzora i donatora te nastavak suradnje s istima tijekom cijele godine.

Daljnje opremanje prostorija udruge na adresi Franjevačka broj 20, u Mostaru
Naglasak u nabavkama opreme za slijedeću godinu jeste sportska dijagnostika koja će postaviti temelj za našu udrugu kao lidera na području istraživanja iz područja trčanja, a centar kao mjesto na koje će dolaziti i mladi i iskusni istraživači.

Intenzivna promocija savjetovališa u prostorijama udruge
1.8.2020. počelo je s radom savjetovalište u sklopu udruge. Isto je namijenjeno za sve rekreativne i profesionalne sportaše, naše članove kao i za sve one koji trebaju savjet liječnika, psihologa, psihijatra, kineziologa ili nutricioniste.

Unaprijeđenje grupnih trening programa
Zahvaljujući želji i ambiciji više naših trenera te interesu članova počevši s 1.8.2020.g. pokrenuli smo cijeli niz grupnih programa treninga, pod okriljem naziva Sanus Motus Centar. Iskusni i školovani treneri rade otad razne grupne programe. Ovaj trenerski tim čine Jamina Kavazović, Zoran Bilić, Luka Posavac, Mirela Babić Čučak i Edin Čolaković. Fokus u ovoj godini stavljamo na kompletno popunjavanje grupa te iznalaženje novih prostornih opcija, obzirom na veliki interes rekreativaca za naše grupne programe.

Ostale planirane aktivnosti za 2021: Volontiranje na Mostar polumaraton 2021. i LJOF 2021., Sanus Motus Kids Party, Christmas Run 2021., izrada humanitarnog kalendara, Sanus Motus konferencija.

Obzirom na sve prethodno navedene planove, smatram kako će 2021. godina biti godina novog zamaha u razvoju rekreativnog trčanja i naše udruge. Obzirom na sve ranije realizirane projekte i buduće planove te visoke standarde koje smo postavili smatram kako smo se sa sigurnošću prometnuli u najbolje i najkvalitetnije organiziranu udrugu koja se bavi rekreativnim trčanjem u ovom dijelu Europe (skromno zaključujem). Obzirom na postavljene temelje (nabavka opreme, kvalitetan marketing, vlastite prostorije, pokretanje internet stranice s raznim platformama, zainteresiranost i profesionalnost cijelog tima) sve projekte i aktivnosti u budućnosti ćemo moći kontinuirano i neometano ponavljati i razvijati s još većim uspjehom, svake slijedeće godine.

dr.sci. Vedran Markotić, predsjednik udruge
Mostar, 8.1.2021.g