Rekreativna Trkačka Liga

Rekreativna trkačka liga Sanus Motus 2021 - eRTeL Sanus Motus 2021

Nakon uspješno organiziranog prvog izdanja lige, u 2020.g. smo iz svima dobro znanih razloga istu odgodili. Ove godine pripremili smo dodatno prilagođen program, sustav boodovanja i značajno obogatili nagradni fond čime smo ligu učinili zanimljivom za sve trkače u državi, a i šire.
Natjecanje se odvija u dvije kategorije, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Kola lige:
3. mjesec - prvo kolo, Mostar half maraton (polumaraton 21.1 km);
5.mjesec - drugo kolo, Mostar Challenge (trail utrka, za ligu se boduje hobby staza, dužine 12 km);
5.mjesec - treće kolo, Ljubuški outdoor festival (za ligu se boduje polumaraton, dužine 21.1 km);
7.mjesec - četvrto kolo, Konjički noćni cener (cestovna utrka dužine 10 km);
8.mjesec - peto kolo, Duvanjska desetka (cestovna utrka dužine 10 km);
8.mjesec - šesto kolo, Čvrsnica ultra trail ČUT 2021. (za ligu se boduje staza dužine 10 km tj.najkraća staza);
11.mjesec - sedmo kolo brdo Hum iznad Mostara (uphill utrka, dužine do cca 2.5 km);
12.mjesec - proglašenje pobjednika, trkački simpozij i prigodno druženje cijele trkačke zajednice u Mostaru.

Partneri natjecanja su Violeta d.o.o. Grude, Poliklinika Vitalis Mostar, GBT sportska oprema Banja Luka, NOBEL d.o.o. Mostar, portal Manger.ba, portal Moje trčanje i Shift Brand Design Mostar.
Nagrade se u obje kategorije dodjeljuju u muškoj i ženskoj konkurenciji. Pobjednicama i pobjednicima će uz nagrade biti uručena i simbolična priznanja za trajnu uspomenu ostvarenog rezultata dok će svi ostali sudionici dobiti službene potvrde o ostvarenom plasmanu i prigodan poklon paket našeg partnera Violeta d.o.o. Grude (svečana dodjela planirana je u 12.mjesecu, u sklopu trkačke konferencije „Trčanje za sve by Sanus Motus“). Pored svega prethodno navedenog, svi sudionici lige će dobiti službenu dri fit majicu natjecanja, u suradnji s našim partnerima NOBEL d.o.o. Mostar i portalom Manager.ba. Iste će biti podijeljene na nekom od ranijih kola lige ili dostavljene putem pošte (naknadu za dostavu putem pošte snose sudionici).
Nagradni fond za troje najbolje plasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji za kategoriju „Lokalci“:

  • Violeta d.o.o. Grude; poklon paketi za prva tri mjesta (M i Ž konkurencija);
  • Poliklinika Vitalis Mostar; prvo mjesto Full medic kartica, sistematski pregled za drugo mjesto, ultrazvučni pregled za treće mjesto (M i Ž konkurencija);
  • GBT sportska oprema Banja Luka, poklon paketi sportske opreme za prva tri mjesta (M i Ž konkurencija).
    Nagradni fond za troje najbolje plasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji za kategoriju „Apsoluti“:
  • Novčane nagrade za plasman među prvih tri u muškoj i ženskoj konkurenciji (300 KM prvo mjesto, 150 KM drugo mjesto, 100 KM treće mjesto M i Ž konkurencija). Pokrovitelj za natjecanje u ovoj kategoriji je udruga Sanus Motus Mostar. Ukoliko dođe do dogovora s novim partnerima tijekom sezone, novčani nagradni fond u ovoj kategoriji će biti uvećan.

Sve prijave možete poslati na e-mail adresu sanusmotusmostar@gmail.com a ista treba sadržavati ime i prezime, datum rođenja, kontakt broj mobitela, adresu stanovanja, veličinu dri fit majice (za veličine koristiti GBT standard) i kategoriju za koje se prijavljujete (svi prijavljeni u kategoriju „Lokalci“ po automatizmu su registrirani i u kategoriju „Apsoluti“), u naznaci e-maila obavezno staviti „Prijava za Rekreativnu trkačku ligu Sanus Motus“, a uplate u iznosu od 30 KM moguće je izvršiti na žiro račun Udruge Sanus Motus Mostar, broj 3381302270843145 kod Unicredit bank d.d. s naznakom „Kotizacija za Rekreativnu trkačku ligu Sanus Motus“. Prijavu i uplatu kotizacije možete obaviti i osobno, za vrijeme Mostar half maraton/polumaraton 2021., na štandu udruge Sanus Motus.
Direktor natjecanja „Rekreativna trkačka liga Sanus Motus – eRTeL Sanus Motus“ je gospodin Vladimir Pokrajčić te sve upite nakon početka natjecanja možete upućivati direktno na njegovu e mail adresu v.pokrajcic@hotmail.com. Direktor natjecanja će redovno objavljivati osvježene rezultate natjecanja, sve do završetka sezone te dodijeliti nagrade na završnoj konferenciji u Mostaru.
Za kraj naglašavam naglašavam nekoliko bitnih činjenica o prednostima koje ostvarujete prijavom i uplatom za sudjelovanje: jedna od najbolje dizajniranih dri fit majica za trčanje (realizirano u suradnji s našim partnerima NOBEL d.o.o. i Manager.ba a sve u dizajnu Shift Brand Design Mostar), poklon paket našeg partnera Violeta d.o.o. (na završnoj konferenciji), uzbuđenje natjecanja kroz sedam planiranih kola, okrijepa i druženje ne posljednjem kolu lige (brdo Hum s panoramskim pogledom na grad Mostar), pomažete humanitarnom radu udruge, doprinosite razvoju rekreativne trkačke zajednice, promovirate zdrav način života i trčanje te ostvarujete mogućnost osvajanja nagrada iz najbogatijeg ligaškog nagradnog fonda u regiji (koliko je nama poznato), a sve to u dvije kategorije.
Srdačno vas pozdravljam uz otvoren poziv da nastavimo zajednički razvijati našu rektreativnu trkačku zajednicu.

Vedran Markotić, predsjednik udruge Sanus Motus